woman-smartphone-girl-technology

15 Solutions For Twentyish Problems

Your twenties should be a fun time, but actually, it’s a point life that is riddled with issues and errors that you’ll have to deal with from financial to personal. Without further ado then, let’s explore the twenty problems that you will definitely face in your twenties. These issues are virtually unavoidable, and by knowing that, you might just be able to cope with them all.

1) No Experience

This issue is related to your career. In your twenties, you won’t have been on the job market long enough to gain any experience. You’re an untested, untrusted commodity and that makes getting a job difficult.

Solution: Freelance and voluntary work is your friend here. It’s a great way to build up your experience because employers are more willing to hire when it’s not a great risk to them. You can learn more about freelancing at TheBalance.com.

2) Low Income

If you’re lucky, you’ll be out of college and straight into a job. A little unlucky and it could take you between six and twelve months to find a permanent position.

Solution: Make sure you are budgeting effectively and look for part-time work as well as side hustles. One will help you ensure you always have money and the other will put some extra cash in your hands making those bills easier to pay.

3) Get Married

As you reach the end of your twenties, you’ll find that a lot of your friends are getting hitched and walking towards the altar. At this point it can feel like a lot of pressure is on you to do the same.

Solution: Remember, not everyone meets their true love at eighteen. If they did, the divorce rate wouldn’t be nearly fifty percent.

4) Where Are Our Grandkids?

Similarly, your parents might be eager to start rocking a new little one on their knee. Again, it can put a lot of pressure on you, and this is particularly true for girls.

Solution: Kids aren’t for everyone, and even you do want children lots of people these days have kids a lot later in life. You can read more about that on Health.usnews.com.

5) Buying A Home

It’s seriously difficult to get a home in your twenties, but at the same time, there’s a lot of pressure for you to buy one. To claim a piece of land as your own. The problem is that homes are expensive and a mortgage puts a lot of pressure on your finances.

Solution: Only buy a home when you have raised a large deposit. This will make the mortgage easier to handle and ensure that it doesn’t drag you down. Homes can be a debt trap if you can’t afford to buy in the first place. Moneysavingsexpert.com can help you find the right deal on a loan for your home.

6) Juggling Spare Time And Work

You need to work your fingers to the bone in your twenties to make sure you progress quickly and get where you need to be by thirty. But at the same time, you don’t want to miss out on some of the joys you’ll only encounter when you’re young. So, the problem here is effectively juggling time.

Solution: Set days in the week to let off steam and days to work late or go the extra mile in the office. That way, you’ll get the best of both worlds.

7) Finding The One

Let’s get back to relationships for a moment. In your twenties, you may start to search for the person you’re going to spend the rest of your life with. But remember, you’ll spend thirty percent of your day in work, a good twenty-five asleep and at least fifteen in traffic. That doesn’t give you much time to meet anyone at all does it?

Solution: Don’t dismiss someone because you meet under weird circumstances be it a blind date, a setup or a person on the tube. You might find they are the person of your dreams.

8) Dealing With Debt

It’s hard to deal with debt when you’re in your twenties. It’s also almost impossible to avoid completely because you will have bills and costs that aren’t covered by the typically twenty-something income.

Solution: Make sure that you understand the ways to deal with debt like debt consolidation. According to DebtConsolidationLoans.com, it’s possible to clear up your debt in no time and make sure that it isn’t always hanging over your head.

9) Car Trouble

You need a car in your twenties for personal and business reasons. But what happens if it breaks down and needs a repair. That could be an expensive cost that you won’t be able to afford.

Solution: Make sure that you are keeping a little money back each month. You probably won’t be able to cover the entire cost, but you should be able to make things a little easier on yourself.

10) No Money To invest

You are probably thinking you should be investing money in your twenties and that is absolutely true. You definitely should be but how is another question. After all, the chances are that you are not going to be making enough money to save AND invest.

Solution: You need to look at smaller investments that are more manageable like penny stocks. Penny stocks are great because they will allow you to grow your money without too much cash injected at all. Since penny stocks are unproven, you should be able to buy them pretty darn quickly.

11) Ugh Adulting

Yes, when you hit twenty you start to become an adult, and that means paying taxes: Yay! Before you start to fret about this, it’s important to realize that taxes won’t be an issue for you if you know what you’re doing.

Solution: Be honest and make sure you’re giving the money you owe to the government. Otherwise, you could find yourself in financial and legal trouble.

12) Moving Back Home

An alarming number of twenty-somethings are now moving back home after they finish college. This has, in the media always been depicted as a loser like move. You might even feel embarrassed to return home, even for a short period.

Solution: You need to suck it up because the benefits far outweigh the negatives here. By moving back home, you’ll find things a lot easier financially which may be exactly what you need if you have struggled to find work or made any sort of impression on the job market. Leaning on your parents or family now will ensure that one day you can live truly independently and reach a fantastic level of financial freedom.

13) Not Getting Your Dream Job

Very few people are going to get their dream job in their twenties. This type of progression in your career will take an awful lot of time, and anyone expecting different should prepare themselves for the worst. Essentially, like most people you will have to pay your dues.

Don’t worry, you’re not alone here. A lot of people are exactly in the same bubble. We wish we could say there was a  solution to this issue, but there really isn’t. The only thing that you should remember is that eventually, you will have the job you desire. You will be able to feel good about where you are in life, and you will make a solid income.

14) Monotony

Go on Facebook and life in the early, and late twenties probably seems pretty good. You’ll see people heading off to foreign countries, perhaps engaging in awesome experiences. Very rarely will you see a post about someone actually doing office work?

Unfortunately, that’s typically exactly what your twenties is. It’s a lot of later hours, it’s work that feels totally familiar day in and day out, and it’s an endless slog to a finish line that is always too far away.

Solution: While we’ve painted a rather bleak picture, it’s important to realise that it doesn’t have to be that way. Your twenties can be exciting you just have to make the most of it. Book holidays and if you can, do go on extended adventures. You won’t get a chance to do this later in life, and it doesn’t have to mean extended time off work. You can work on the go with blogging jobs, travel writing and plenty of other sources of income available. To those who want to take a massive leap in this direction. Remember, life is what you make and if you don’t want your twenties to be dull, you can change your situation.

15) Feeling Old

This last problem may feel weird right now, but eventually, in your twenties, you may start to feel old. You’re not alone feeling like this. A lot of people in their twenties begin to look at 18-year-olds and other teens and feel ancient. This is a particular problem if you are still living a rather active nightlife in clubs and such.

Solution: Remember you’re not! If twenty is old, then we all might just give up right now. Your twenties can be the best years of your life so don’t let the fact that there are people younger than you and more carefree get you down. That will always be the case, and it shouldn’t get in the way of your fun.

Leave a Reply